13 junio 2011

Carta oberta als Consellers i Conselleres Nacionals del PSC

El proper dissabte, 18 de juny, es durà a terme el Consell Nacional del PSC. No cal insistir en el component històric i decisiu del moment que vivim. Vosaltres formeu part, per la voluntat democràtica dels afiliats i afiliades, del màxim òrgan de decisió entre congressos.
Plataformes, manifestos, decàlegs i declaracions han fet palès els darrers dies un rumor creixent que reclama transformar la crisi en una oportunitat de canvi profund, que s’hi insereix en la història del partit sense infringir-la. Des de diferents visions i sensibilitats clareja l’esperança insospitada revestida de responsabilitat. No som nosaltres, és la situació en sí la que reclama un canvi.
Us demanem que no sigueu espectadors i espectadores del moment històric. Que us inseriu també en el curs dels esdeveniments. Necessitem un cop més de la vostra audàcia, perspicàcia i responsabilitat. El context actual ens crida, en primer lloc, a fer una profunda reflexió, i en segon lloc, a fer els ajustos adients per encarar el present i el futur. Us volem fer partícips d’una proposta en positiu de cara al procés congressual que ara encetem:
Ara cal que el PSC disseny un congrés més obert, més ampli i més participatiu.  Un congrés d’uns 2.000 delegats i delegades, que pugui ser representatiu de la pluralitat d’opcions i plantejaments que conformen el nostre partit.
El barem del congrés ha de permetre poder participar al màxim de delegats i delegades a les deliberacions. Per això proposem:
  • Que les agrupacions locals tinguin una representació inicial de 3 delegats, més el que pertoqui segons el número de militants. Les agrupacions comarcals, en tindran 10. Les sectorials constituïdes també tindran 5 delegats més el resultat de l’aplicació del barem que li correspongui.
  • Correspondrà 1 delegat o delegada més, per cada 10 militants.
  • Els companys i companyes que hagin presentat més de 10 esmenes, o una proposta de resolució, es garantirà que participi al congrés com a mínim com a observador/a, per tal que tinguin dret a veu per defensar les seves aportacions.
  • L’elecció de delegats i delegades per part de les agrupacions es farà en format de llistes obertes. Qualsevol militant podrà presentar el seu nom a la llista per a ser votada. Els companys i companyes amb més vots, seran els representants de l’agrupació o sectorial al Congrés del PSC . El vot serà secret i nominatiu.
Per tal que sigui possible, teniu l’ocasió a les vostres mans. L’ocasió que ens porta un temps inaudit. Confiem en vosaltres.
Salut i sort.
SIGNAT: +PSC,  #congresdesdebaix, 15-M Socialista

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons